Бутилираната вода не е полезна за околната среда

Както при всяка индустрия, и тук има разходи, бутилираната вода не се различава от всичко останало. В какво се налива вашата вода? Точно така, пластмаса! Знаете ли, че за да се направят бутилките, които съдържат вода, се използват над 47 милиона галона гориво всяка година?

Изкопаемите горива бързо намаляват на цялата планета и ако премахнем бутилираната вода, представете си колко петрол би бил спестен през следващите 10 години. Освен това, поради сложността на пластмасата, използвана за бутилирана вода, голяма част от това, което рециклираме, всъщност изобщо не се рециклира. Зашеметяващите 85% от всички бутилки попадат на сметището, а те не са биоразградими.

Транспорт

Трябва да помислите и за транспорта.

Милиарди бутилки трябва да си проправят път от фабриките до нашите рафтове за хранителни стоки всяка година, което означава, че потребителят помага за увеличаване на парниковите газове, да не говорим за количеството гориво, което се използва, за да могат камионите да стигнат от точка А до точка B.

Бутилираната вода не е задължително по-безопасна от чешмяната

Правилата и разпоредбите, свързани с качеството на чешмяната вода, са много по-строги от тези на бутилираната вода!

Трябва също да знаете, че почти 40% от бутилираната вода започва своя живот в общинските източници, минава през филтри за вода и дори има добавени вещества, така че бактериите от пластмасата да не могат да нахлуят в самата вода. Това не е по-различно от всичко, което се случва с водата от чешмата. Всъщност вероятно ще откриете, че чешмяната вода е по-безопасна, защото е по-добре регулирана.

Време е потребителят да се замисли наистина да се възползва от ресурса, който ни е под ръка.

Ако се притеснявате от замърсители във водата, инсталирайте система, която ще ги премахне, за да сте спокойни, когато пиете вода от чешмата си. Ще ви излезе по-евтино от това да пиете непрекъснато бутилирана вода.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here