Дамите с пищни форми могат да срещнат проблем при избор на костюм голям размер. Да се избере костюм за закръглени жени не е така лесно. За да изглеждат привлекателно, костюма трябва да седи идеално на фигурата, да скрива недостатъците и подчертава достойнствата.

За това, избирайки женски костюми голями размери, е необходимо да се направи така, че те да са като красиви украшения. Да се постигне това не е толкова сложно, достатъчно е да се следват няколко елементарни съвета.

Всяка дреха трябва не само да подчертава достойнствата, но да превръща недостатъците в преимущества. За това решаваща роля при избора на костюми за пълни жени играе кройката и модела.

Така с правилно подбрания модел на яке, например, може лесно да се регулира силуета. Женските костюми големи размери трябва да включват прилепнали сака, прикриващи линията на бедрата и направни от меки материали. Такава кройка е подходяща за всяка фигура и за всеки случай.

Дължината на сакото или жилетката трябва да е малко над или под линията на бедрата. В никакъв случай не трябва да е точно по нея, защото зрително я разширява. Излишен обем на това място не е нужен. По тази причина е необходимо да не се поставят външни джобове или джобове с капаци точно на линията на бедрата. Вертикалните прорези за джобове са подходящи за сакото.

Костюмът включва пола или панталон, към които трябва да се подходи много внимателно.

Добре изглеждат правите поли, красиво подчертаващи извивките на женското тяло. Желателно е полата да има вертикални декоративни шевове и линии, които удължават фигурата и правят тялото стройно.
Оптималният вариант за дължината е до средата на коляното или малко под него.

Ако сте избрали панталони за костюмите големи размери, добре е те да са прави класически, добре седящи на фигурата.

При избор на костюми за пищни дами трябва да се обърне особено внимание на материята, от която са направени. За зимата са подходящи костюмите от вълнен плат, а за лятото – от памук или лен.

Следва да се откажите от прозрачните материи и много мекия трикотаж, защото те ще разкрият всичко това, което желате да бъде скрито. Така също трябва да се избягва велур и букле, тези материи предават обем.

Желателно е женските костюми големи размери да са едноцветни. Не трябва да се ограничавате в тъмните цветове, светлите и ярки тонове също изглеждат добре. Главното е да се избират студени цветове с техните нюанси, те, за разлика от топлите тонове, предават стройност. От шарените костюми трябва да се откажат дамите със закръглени форми, както и от големите щампи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here