Повечето хора като чуят Бразилия си представят непрекъснат купон, карнавал и плажове. Бразилия, обаче, е много повече от това. Ако имате възможност да избирате сред няколко оферти екскурзия Бразилия, предпочетете тази, която включва посещението на няколко впечатляващи неща.

Ахрипелагът Фернандо ди Нороня, изглежда като във филм на Нешънил Джиографик. Всичко изглежда толкова девствено и непокътнато от съвремието. Сами един от островите, оформящи архипелага е населен. В околностите са чудесни за гмуркане.

Огромната статуя на Христос в Рио няма как да бъде пропусната. Това е като да идеш във Ватикана и да не видиш папата. Тя е 40 м. висока и се вижда от всяко кътче на Рио да Жанейро.

Най-красивите плажове можете да намерите в гр. Салвадор. Всеки сам може да реши какво точно да прави на плажа – да се излежава мързеливо, да кара сърф, да се гмурка или да пътешества с лодка.

Водопадите Игуаку, които се намират на границата на Бразилия с Аржентина, са истинско чудо на природата. Те са 275 на брой, но най-изумителният е Дяволското гърло. Те оформят една подкова. Според запознати, Игуасу е по-пълноводен от Ниагара. Падащата вода образува пруски на 150 м височина. Получената дъга винаги е била основание за правенето на хиляди прекрасни снимки.

Пау де Асукар е известна и любопитна атракция за туристите. Планината е на 600 млн. години. Преди около нея и растяла буйна тропическа растителност. Планината е световно призната забележителност на Рио. Според една легенда, вглеждайки се във формата на планината, хората разпознават тялото на старец, който пази града. Според други, това е Сао Педро, който прегръща планината.

Постарайте се да направите лично сравнение на Ипанема – плажът с прекрасни изумрудени води и бял мек пясък и Копакабана – най-известният плаж в Рио, притежаващ златен пясък и многобройни кокосови палми.

Невероятна атракция е Птичия парк, който е разположен до грандиозния водопад Игуаку. В него живеят 150 вида птици, много пеперуди и влечуги.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here