Сега, когато наближава големият ден, най-вероятно сте започнали да получавате по пощата някои сватбени подаръци. Но кога трябва да отворите сватбените подаръци, които са дошли по-рано? Можете ли да ги използвате ? . Ето какво да правите с големите подаръчни кутии и пакети, които се трупат в дома ви.

Кога да отворите сватбените подаръци?

Не само, че е позволено да отворите сватбените подаръци преди големия ден, всъщност е отлична идея да го направите. Отварянето на подаръците веднага след като ги получите по пощата означава, че можете да започнете с писането и изпращането на благодарствените бележки, което обикновено се превръща в стряскаща задача за младоженците след сватбата. За подаръци, изпратени преди датата на сватбата, в идеалния случай трябва да изпратите благодарствена бележка в рамките на няколко дни от пристигането на подаръка. Тези бележки са не само израз на благодарност, но и начин да потвърдите, че сте получили подаръка и не е доставен неправилно или откраднат по време на транспортирането.

Вярвате или не, някои приятели и семейства биха се разтревожили дали сватбените им подаръци са доставени. Затова опитайте да изпратите благодарствена картичка в рамките на няколко дни след получаване на подаръка.

Ако нямате време да напишете бележка в рамките на няколко дни, можете също да изпратите имейл или да се обадите по телефона, за да уведомите изпращачите за получаването на подаръка и че скоро ще получат бележка по пощата.

Можете ли да използвате сватбените подаръци преди сватбата?

Технически сватбените подаръци не трябва да се използват чак след сватбата. Ако по някаква причина сватбата бъде прекратена, подаръците трябва да бъдат върнати и наистина не можете да върнете нещо, което сте използвали вече няколко пъти, нали? А някои булки дори го смятат за лош късмет, тъй като подаръкът се изпраща в чест на събитие, което все още не се е случило.

Но не забравяйте, че правилото за отваряне на сватбените подаръци идва от времето, когато двойките обикновено не са живеели заедно преди да се оженят и не е имало дом за подаръците, в които да се използват. В наши много по-често срещано е двойката да си е създала дом вече, защо да не изпробвате новите неща! Вашите гости ще се радват да знаят, че къщата ви се превръща повече в дом благодарение на тяхната щедрост.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here