Мнозина посещават заведения за бързо хранене всяка седмица по няколко пъти, въпреки че знаят колко е нездравословно. Ето няколко основателни причини да не го правите и вие.

  1. Бързата храна ви прави дебели.

15-годишно проучване, в което взимат участие 3000 души, установило, че яденето в заведения за бързо хранене е свързано с повишаване на теглото и инсулинова резистентност. С други думи, бързата храна ви прави дебели и увеличава риска от диабет тип 2. Вероятно вече го знаете. Ако все пак държите да хапнете нещо извън дома, поръчайте си от великолепните и качествени бургери Варна.

  1. Бързата храна води до пристрастяване.

Колкото повече ядете бърза храна, толкова повече жадувате за нея. Едно проучване установява, че бързата храна е „потенциално пристрастяващо вещество, което е най-вероятно да създаде зависимост в уязвими групи от населението“. Ако ядете в заведение за бързо хранене веднъж седмично или повече, може да се пристрастите към него.

  1. Яйцата определено не са закуската на шампионите.

Сандвичите за закуска в заведенията за бързо хранене са истинско съвременно чудо на химията. Сандвичът с яйца, например, има съставки като глицерин, който се съдържа в сапуна, и диметилполисилоксан, вид силикон, намиращ се в много смазочни материали.

  1. Бързата храна вреди на децата ви.

Детското затлъстяване се е увеличило повече от два пъти при децата и се е утроило при юношите през последните 30 години. Децата имат невероятна способност да си припомнят реклами, които са видели. Фирмите за бързо хранене знаят това и съответно проектират привлекателни реклами.

  1. „Бургерите“ за бързо хранене нямат много месо.

Едно проучване установи, че повечето бургери в заведенията за бързо хранене се състоят от около 50 процента вода, а действителното съдържание на месо е само 2,1 до 14,8 процента. И така, какво представлява останалото, ще попитате? Химически пълнители и консерванти, предимно.

  1. „Пилешки хапки“ за бързо хранене са дори по-гадни от „бургерите“.

Много пилешки хапки в ресторантите за бързо хранене съдържат химически консервант, наречен TBHQ, който може да причини гадене, повръщане и дори смърт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here