За да можете да се насладите максимално на новия си качествен матрак, трябва да му осигурите здрава и качествена подматрачна рамка. Тази подробност се омаловажава доста често и затова се чуват не много ласкави отзиви за скъпата покупка.

Подматрачната рамка се произвежда от дърво или стомана. Тя е особено важна за правилната функция на самия матрак. Ако не сложите подматрачна рамка, матракът със сигурност ще промени формата си и няма да осигурява максимален комфорт на тялото ви. Без значение колко е скъп матрака и с какъв пълнеж е, на мястото, където лежи тялото ви нощем, ще се образува някакво подобие на дупка, ако няма както да го подпира. Липсата на такава рамка води до деформация на матрака и с времето ще става все по-неудобен.

Подматрачните рамки представляват специални рамки, сглобени от ламелни летви, които могат да бъдат дървени или стоманени. Те са задължителни за двулицевите матраци. Еднолицевите обикновено си мата вградени такива.

Подматрачната рамка трябва да е здрава и същевременно достатъчно гъвкава, за да не отнема от удобството на матрака. Подматрачната рамка съдейства за доброто проветряване на матрака. Това възпрепятства развитието на бактерии, мухъл или плесени в него.

Специалистите препоръчват често да се обръща матрака, което ще предотврати слягането на определени места и образуването на плесени.

Подматрачните рамки са с размери, които съответстват на единичните и двойните матраци. Принципно металните подматрачни рамки са много по-здрави от дървените. Те издържат на напора на доста тежки тела. Ламелните рамки са пък много по-гъвкави.

По-новите модели подматрачни рамки позволяват трансформация – твърдостта на централната част може да бъде усилена, мястото за главата или краката да бъде повдигано, което увеличава комфорта и функционалността.

Подматрачните рамки са основната причина матракът да ни служи дълго време. В момента в търговската мрежа се предлага голямо разнообразие от подматрачни рамки, а за да изберете най-подходящата, поговорете с продавач – консултантите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here