Килимарството се развива непрекъснато и сега много производители организират фабрична изработка. Всеки килим е красив сам по себе си, но ръчните вълнени килими се открояват със своята прелест. Ръчното тъкане води началото си от много стари времена. Сега все още се срещат добри майстори, които с любов сътворяват изделия на изкуството. Всяка нишка, прокарана от ръцете на майстора е заела точното си място за поредната рисунка или форма. Така се оформя красив килим, който от пръв поглед привлича вниманието на ценителите на прекрасното.

Изработени от естествен материал вълнените килими са избора на всеки клиент, който държи на истинското. Синтетичният килим е също красив и практичен, но никога не може да осигури тази близост до естественото, а то, разбира се, е най-доброто. Предимствата са много – красота, мекота при стъпване и топлина за студените дни. Те са в състояние да поддържат микроклимата в помещението като отдават или приемат влага. Подходящи са за гостна, спалня.

Вълната има един недостатък, че може да предизвика алергична реакция. Поради тази причина килимът от вълна не се препоръча за детска тая. Когато към вълната се добави синтетичен материал ползването в детската стая е възможно. Тези изделия се наелектризират, а това налага обработка с препарати за да се отстрани този недостатък.

Предложенията на вълнени килими в търговската мрежа, както и в онлайн магазините са много разнообразни и това е възможност да изберете най-подходящия, като се съобразите с интериора на съответното помещение. Това са не само красиви изделия, но и много трайни. Могат да се ползват дълги години, но само ако за тях се полагат необходимите грижи.

Разнообразните модели вълнени килими са с различни орнаменти – източни, арабски или модерни картини. Ценни са ръчно изработените, но фабричните и тези с добавен синтетичен материал също са качествени и в стаята се създава уют.

Всеки, разбира се, има свое виждане за красота, както и за ползването на килим в стаята. Все пак трябва да се знае, че цената на ръчните вълнени килими е по-висока, но при покупка вие правите ценна инвестиция. С тях вие ще оформите уникален интериор, създаващ уютна и комфортна обстановка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here