Съвременният живот е запълнен с всевъзможни шумове и звуци. Отдавна са отминали ония времена, когато на улиците е имало гробна тишина.

Желанието да се живее в тишина и покой обаче не е изчезнало. Особено когато се приберем от работа ни се иска да възстановим силите си.

Вероятността от външните шумове в частната къща е по-малка.

Съвсем различно е положението в един апартамент. От всички страни на жилището се носят различни звуци, например, плач на дете, музика, филми, критики на висок глас и какво ли не още.

За да се изолирате от тях е нужно да се направи шумоизолация, като започнете със звукоизолация на пода.

Шумовете, които ни пречат, са най-различни. Те са в самата стая – от нашия говор, от работещата битова техника, аспиратор, хладилник, компютър.

В самото жилище шумове се чуват при отваряне на прозорци, врати, като и от действията на останалите обитатели на апартамента.

Шумовете в сградата се получават от асансьорите, от отваряне вратите на съседите на площадката, разговор на живущите във входа.

Външни звуци са всички, които идват от улицата.

За да се избавим от всички тези звуци, е необходимо да се направи звукоизолация на пода, стените и тавана в жилището.

Днес има разнообразни технологии, както и голямо количество разнообразни звукоизолиращи материали.

Строителният пазар е запълнен с различни звукоизолиращи материали, които могат да се използват за звукоизолация на под. Всички те имат различна степен на изолация.

Трябва да се отбележи, че нито един материал не може напълно да изолира всички шумове. За това се налага да се направят и някои допълнителни мероприятия.

Например, трябва пода да бъде напълно равен, да се запълнят пукнатини, отвори и други повреди, т. е. тези места, през които може да проникне шум.

В някои случаи звукоизолацията на пода се подобрява, ако се увеличи дебелината на замазката на пода.

Но, от друга страна важно е да се следи, това решение да не натовари излишно пода. За това трябва да сте разумни при вземане на решения за звукоизолацията на пода.

Както показва опита и практиката много специалисти съветват, че идеалното решение е в съчетаване на меки звукоизолиращи материали и твърди звукопоглъщащи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here