За красивата и искрящо бяла усмивка, голяма роля имат добре изглеждащите зъби. Това, между другото, според психолози е фактор и за самочувствието и самооценката на един човек, така че всеки стоматолог днес съветва пациентите си редовно да се подлагат на избелване на зъбите. Сега ще разберем, дали това трябва да е кабинетно или в домашни условия. Как да разберем, че е настъпил моментът за тази процедура и какви са методите за нейното извършване. Нека видим съветите на Bulgariadent.

По какво да разберем, че е необходимо избелване на зъбите

Всеки човек има свой индивидуален цвят, който обаче не е изцяло или прекалено бял. Цветът по-скоро е жълтеникаво бял, който обаче с времето придобива все по-жълтеникав цвят. Процесът изключително много се ускорява, ако често пушите. Друг индикатор за необходимост от избелване на зъбите е придобиването на различен цвят на използваните преди това материали за запълване на кариесите. Те започват да посивяват и придобиват кафеникав цвят. Това неминуемо е фактор, който Ви подсказва, че е настъпил моментът за избелваща процедура.

Кой от двата вида е за предпочитане

При настъпили различни поводи, голяма част от случаите, пациентите искат бързи и ефективни резултати, поради скорошно посещение на срещи, мероприятия и други подобни. В такъв случай им се налага да изберат кабинетното избелване на зъбите. При този метод ефектът настъпва след около два часа, а времетраенето е около 6 месеца.

Домашното избелване на зъбите също протича по химичен път, но то се отличава от кабинетното по изцяло по-ниската си концентрация на избелващи агенти, което прави и самия процес по-бавен. То се извършва с шини, които се изработват от стоматолога по копие на двете устни челюсти. Необходимо е да се носят през нощта или когато сте си вкъщи през деня.

При кабинетното или офисно избелване на зъбите, зъболекарят прилага по-концентриран гел и поставя специален елемент, което прави обработката по-лесна и ефективна. Тук, в зависимост от вида на гела, активацията му се извършва чрез светлина или по химичен път.

Какви са предимствата и недостатъците при единия и другия вид

  • При домашната процедура, услугата ще Ви излезе значително по-евтина, но и времетраенето ще е доста по-кратко. Като недостатък можем да споменем, че ефектът настъпва по-бавно и изисква по-голямо търпение;
  • При кабинетната манипулация се използва професионална техника и ефектът е значително по-видим и бърз. Той също така е по-дълготраен. Сред недостатъците можем да споменем, неудобството при посещението на стоматологичния център и по-високата цена на услугата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here