Принтерите са популярна тема за нас напоследък и затова е добре да сравним опции за касетите с тонер и коя може да е най-добрият вариант за вас. Въпреки че има някои спорове и темата може да бъде лесно наклонена в определена посока, ние ще се опитаме да я поддържаме възможно най-неутрална, докато обясняваме плюсовете и минусите на всеки вариант.

Нов тонер

Новият тонер е точно това, чисто нова тонер касета директно от фабриката. В категорията на новите тонер касети имате две възможности, или нови съвместими, или от фирмата производител на принтера.

Плюс: Високо качество и надеждност. С нова тонер касета почти всеки реномиран производител ще издаде гаранция за своя продукт и ще сте сигурни, че частите не са износени.

Нови минуси : По-скъпи са.

Възстановяване на тонер касета

Празните касети се изпращат обратно в завод за възстановяване, където корпусът на патрона след това се обновява. Вътрешните компоненти се оценяват и някои могат да бъдат заменени преди пълненето на касетата с нов тонер.

Касетите с тонер съдържат чип, който проследява колко задания за печат са извършени и се използва от вашето устройство, за да прецени колко бройки са останали, преди да се наложи да смените тонер касетата.

 

Ако този чип не е сменен, вашите предупреждения за намаляване на съдържанието на касетата може да не са верни. Има широк кръг от производители на рециклирани тонер касети, някои от които ще дадат гаранция, че техният продукт ще работи, някои от тях не.

 

Важно е да се отбележи, че има и втори тип използвана тонер касета: презареждана. Основната опасност при зареждане на тонер касета е, че те просто вземат стара тонер касета и я зареждат отново. Тъй като няма реална оценка на състоянието на частите в касетата, не е добра идея да използвате презаредени тонер касети.

Плюсове на рециклираните касети: Значително по-евтино и може да побере повече тонер от някои нови касети.

Минуси: Може да е малко на късмет. Някои компании доставят тези продукти от чужбина с по-ниски резервни пружини и зъбни колела, които могат да доведат до повреда.

Така че кой е най-добрият вариант?

Е, новата тонер касета е добър избор за вас, ако разчитате много на печатането и това трябва постоянно да се прави правилно, тъй като с рециклираната създавате по-голям риск от повреда на касети или несъвместимост на тонер касетата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here