Работата заема значителна част от нашия живот. За това не е чудно, че искаме да си създадем максимално комфортни условия за нашата работа. Удобството, ефективността и комфорта в работата много зависят от правилно избраните офис столове. Както за много други вещи, така и за тях при избора им важна роля играят удобството на ползване, надеждността и външния вид. За разлика от корпусните мебели при покупка те трябва много внимателно да се огледат. Поседнете, пробвайте как работят механизмите за регулиране, проверете функционалността им.

Хубавите и удобни офис столове трябва да са с подлакътници, а петлъчева основа с колелца ще го направи много удобен за използване. Механизмът за регулиране трябва да е удобно разположен, така да се каже „под ръка“. Регулиране положението на стола най-добре е да може да се прави без да се става от него. За да не се натоварват краката е добре да има подходяща крайна долна част.

Материалът за тапицерия на офис столовете трябва да отговаря на санитарно-хигиенните изисквания и да е безопасен. За тази цел може да се използва качествена синтетична и естествена кожа. Обърнете внимание и на колелцата – те трябва добре да се движат по гладка повърхност и по килим. Наличието на подлакътници е желателно, но не е задължително. Ако се използват за посетители, то може и без тях. Не трябва да си затваряте очите за недостатъци в дизайна, защото има вероятност да си загубите репутацията сред клиентите, партньори и даже сред конкурентите.

Добре е при покупка на офис столове да помислите за характера на работата, която ще се изпълнява от бъдещите им собственици. Ако ще се ползва от ръководителя, то за него е подходящ с люлеещ се механизъм. Сътрудниците, които прекарват времето си над книги и компютри, ще бъдат благодарни на удобни, ергономични столове с удобен за регулиране механизъм. Посетителите ще са доволни от удобни кресла.

Не е тайна, че печалбата на фирмата зависи от работоспособността на нейните сътрудници. Работоспособността от своя страна зависи от самочувствието на персонала. Забелязано е, че удобното седене оказва положително влияние за ефективна работа. За това, преди всичко помислете за хората и се снабдете с най-подходящите офис столове.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here