Не се отчайвате, ако ароматът от парфюма ви изчезне бързо. Просто опитайте няколко изпробвани трика.

Според експерти, много зависи от начина на нанасяне на парфюма, грижата за кожата, съхранението на бутилката и други обстоятелства. Не се примирявайте с мита: “Жената обикновено не усеща парфюма, който й отива!”

По-добре нанесете парфюм преди да се облечете

Експертите смятат, че този метод е най-практичен поради няколко причини. Като начало, в този случай веществата взаимодействат директно с кожата и парфюмът се адаптира към физиологията на определен човек. Парфюмът се активира на етапи, под въздействието на температурата на нашето тяло. Ароматът ще трае по-дълго, като се комбинира с аромата на кожата. Освен това, дрехите също ще останат чисти – факт е, че много парфюми могат да оставят трудно изпиращи се следи върху риза или рокля. Но ако искате да рискувате и да удължите ефекта на аромата, можете да го приложите директно върху вълна, памук, лен или естествен косъм. Тези материали най-добре „запомнят“ парфюмите, а кожусите и кожените якета запазват аромата до година и половина.

Използвайте спрей (вместо пръстите), за да нанесете аромата

Много от нас нанасят дамски парфюми с пръсти, разтривайки го върху кожата си. Всъщност е по-добре да не правите това, за да не навредите на молекулите чрез триене. Парфюмеристите твърдят, че в такъв случай ароматът ухае по различен начин – не по начина, по който е предвиден, и не е особено траен. Нанесете спрея, като държите бутилката на 15-20 см от кожата. Или дори можете да създадете ароматен облак, като щедро пръскате парфюм във въздуха, точно пред вас. След това просто минете през него, за да „попиете“ парфюма.

Нанесете парфюм върху влажна кожа

Когато излезете от банята, веднага нанесете няколко капки парфюм върху себе си. Точно в този момент, когато кожата е все още влажна и гореща след вземане на душ, парфюмът се „залепва“ за нея просто изумително.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here