Когато излизаме да се храним в ресторант, понякога трябва специално да привлечем вниманието на сервитьора. Независимо дали не спира или ресторантът е просто зает този ден, няма нужда да чакате, надявайки се да ви забележи – има конкретни начини да привлечете вниманието на сервитьора.

Привличането на нечие внимание в оживен ресторант може да бъде трудно, но едва ли искате да сте груб клиент.

Поръчка

Ако сте готови да поръчате, но сервитьорът не се е спрял до вашата маса, можете да сигнализирате, че трябва да дойде. Може да е изкушаващо да продължите да четете менюто, след като сте избрали ястието, но това ще накара сервитьора да мисли, че все още се опитвате да вземете решение. Когато всички на вашата маса знаят какво искат да поръчат, трябва да поставите менютата с лицето надолу върху масата. Сега сервитьорите, ще разберат, че сте готови да поръчате, и ще дойдат.

Приключване

Когато приключите с яденето в ресторанти Варна, може да е не ви е приятно да продължите да седите, обградени от мръсни чинии. Ако не сте изяли всичко в чинията си, сервитьорът може да си помисли, че все още се храните. За да сигнализирате, че сте готови, поставете ножа и вилицата си успоредно в чинията, насочени нагоре между 11 и 12 часа.

 

Плащане и бакшиш

След като вашите чинии са прибрани и сте готови за сметката, можете да уведомите сервитьорите. Когато те спрат да попитат дали искате да поръчате нещо друго, като десерт, можете просто да поискате сметката. Ако те не спират, можете да вдигнете ръка, за да привлечете вниманието им. Никога не трябва да щракнете с пръсти, да махате или да крещите в ресторанта.

Когато плащате, винаги трябва да оставите бакшиш. Бакшишът, който давате, също ще изпрати съобщение до сервитьора. Ако оставите малко бакшиш, вашият сервитьор ще разбере, че не сте били доволни от услугата. От друга страна, ако е щедър, казвате им, че са свършили чудесна работа.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here