Живял съм през целия си съзнателен живот в големите градове, където повечето хора използват обществения транспорт вместо да шофират през целия ден. На скорошно пътуване до по-малък град, където повечето хора предпочитат да карат собствените си коли и има не толкова активен обществен транспорт, се замислих – как хората в тези градове се прибират след вечеря и бар? Ако трябва да излязат да се забавляват, не трябва да пият алкохол, за да могат да се приберат у дома след веселбата.

Да предположим, че отивате с кола на работа, а приятелите ви пишат, че планират да излезете след работа, така че стигате с колата си до бара, за да се срещнете. Твърде вероятно е в крайна сметка да пиете толкова, че да не можете да карате към дома. Вземете си такси до дома и оставете колата си до бара. Ще трябва да вземете такси, за да отидете на работа на следващия ден. После още едно такси, за да стигнете до колата си или да се събудите рано и да вземете такси, за да вземете колата си първо? Сложна работа.

Явно хората, които шофират в градовете, обикновено планират предварително, когато ще излизат и вземат таксита до / от бара, за да избегнат проблема с нуждата да върнат колата си обратно.  Решението в този момент е една изключително удобна услуга, която е предназначена точно за подобна ситуация – алкохол, кола, шофиране. Това е Drink and drive и фирмите, предлагащи подобна услуга, се увеличават непрекъснато. Когато отидете да се забавлявате вечер с приятели с колата, можете да повикате кола с двама шофьори, които единият да ви закара с вашата кола до дома, а другият да шофира колата на фирмата и да прибере колегата си от вашата кола. Така сутринта колата ви ще е готова да ви откара на работа и няма да се налага да използвате такси.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here