За човека се казва по дрехите се посреща, а по ума се изпраща. За жилището първите впечатления се създават от интериорните врати.

Те са елемента, който не само внася красота в жилището, но и разграничава отделните зони – справя се перфектно с разпределението на жилището.

За производство на тези така нужни изделия се използват различни материали. Най-качествени са направените от масивно дърво.

Подходящи за интериорните врати са: PVC, MDF, Фурнир, ламинат и стъкло.

Конструкцията на изделията от фурнир е доста сложна – касата е от масив или МДФ, облепена с фурнир, както и самото платно.

В зависимост от каква дървесина е фурнира варира цената на изделието. Практическите им характеристики са близки до тези от естествено дърво. Теглото им е малко по-ниско от това на изделията от масивно дърво.

Ламинираните изделия са с относително ниска цена, което ги прави предпочитани. Направени са от ламинат – залепени слоеве пластмаса.

Предимствата на интериорните врати от ламинат са следните:

– те преминават довършителни работи, благодарение на което техните експлоатационни качества превъзхождат изделията от PVC;
– относително устойчиви са на механични повреди, за това могат да се ползват в помещения с голямо преминаване на хора, а така също където има малки деца;
– подходящи са както за жилища, така и за офиси;
– предлага се голямо разнообразие по отношение на конструкция и разцветка, което им позволява да се вписват във всеки вид интериор.

Недостатък е, че те не се отнасят към екологично чистите и природни изделия, както от естествено дърво.

Доста разпространени в помещения за офиси са интериорните врати от PVC, тъй като имат ниска цена и сравнително добри експлоатационни качества.

Добрите страни на тези изделия са:

– ниска цена;
– устойчивост към повишена влага, което позволява да се монтират в банята и кухнята;
– относително устойчиви към механични повреди;
– в процеса на изработване преминават през етап на антибактериална обработка;
– грижата за тях е много лесна, може да се използват почистващи препарати.

Като недостатък може да се отбележи, че не са толкова трайни, както изделията от естествена дървесина и, разбира се, не са екологично чисти.

Всички тези интериорни врати са с хубав дизайн и могат да се включат в общия интериор на жилището.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here