Упражненията на Кегел са доказали своята ефективност по отношение на тренировките на тазобедрените мускули. Именно за това те са получили такова голямо разпространение по света. Арнолд Кегел – американски акушер-гинеколог, е разработил няколко комплекта упражнения, предназначени за мъже и жени, които по-късно започнали да се използват и за подобряване здравето на децата.

Тренировките на бременната жена помагат да се активизират мускулите, да се улесни движението на бебето по родилните пътища, да отпуснат или блокират тези от тях, които възпрепятстват този процес. Тези упражнения са обикновени и са необходими за всяка бременна жена. Работата е в това, че през този период мускулите на таза естествено се отпускат (свързано е с настъпващите вътрешни изменения, а на раждането и след раждането това става много забележимо. Ако тези мускули не са били стегнати преди забременяване, то положението придобива много негативна украса. Това не трябва да ви притеснява. Периодичните тренировки помагат не само леко да се ражда, но подобряват интимния живот и здравето.

Ефектът на упражненията на Кегел се основава на редуване на напрежение и отпускане на тазовите мускули. Просто трябва да се започне със съкращаване на интимните мускули ‚назад – напред“ по няколко пъти подред. Трябва да работят само вътрешните влагалищни мускули. Мускулите на корема и бедрата не трябва да се задействат по време на тренировката. Желателно е отначало упражненията да се упражняват в легнало положение, по-късно – в седящ режим или прави.

Запомнете, че с упражненията на Кегел се цели да се научите да чувствате мускулите на таза и да контролирате тяхната работа, а не да създавате максимално силово напрежение. Ползата от тези упражнения при бременните е укрепване на мускулите, ефективно използване на техните ресурси в процеса на раждане. Важното е да се научи бременната жена правилно да ги управлява.

Комплексът от упражнения на Кегел няма голям списък, но изпълнявайки най-главните и ефективни, може да укрепите мускулите на таза. Най-важното в процеса на тренировката е да няма неприятни усещания, болки и дискомфорт. Ако има нещо такова трябва да спрете тренировката и да изясните причината за това.

Може да разгледате в интернет още информация за упражненията на Кегел и да отделите малко време за тренировки, които ще ви бъдат много полезни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here