В нашата кооперация предстои да се извърши смяна на щрангове. Това се налага поради възникнал проблем с цвета на водата, а и с нейния вкус, който от известно време изглежда променен, все едно че има ръжда. Също така обитателите от горните етажи се оплакват, че топлата вода достига до тях след известно време закъснение, а не веднага, както е било преди време. Освен всички споменати неща напоследък се забелязаха и странни течове по общите части и в мазетата.

Всички тези признаци бяха споменати на общото събрание на кооперацията, което единодушно реши, че няма време за отлагане и се налага да се извърши процедура по смяна на щрангове за разрешаването на всички описани по-горе проблеми. Нашият домоуправител се свърза с няколко фирми и взе различни оферти, след което одобрихме една от фирмите и пристъпихме към смяна на щрангове, която за наше всеобщо щастие стана без възникване на каквито и да е проблеми и то само за един работен ден.

Майсторите от ВиК фирмата дойдоха и много качествено, чисто и коректно си свършиха работата. Те смениха хоризонталните щрангове в мазето, тоест трите тръби за топла, студена и циркулационна вода, както и вертикалните тръби по етажите, пак за топла, студена и циркулационна вода.

Старите щрангове бяха едни доста остарели метални тръби, корозирали и запушени с течение на времето, поради което се променяше и течащата през тях вода, както и нейното налягане. Майсторите поставиха нови полипропиленови тръби от последна технология по европейски стандарт, заедно с нови спирачни кранове, които укрепиха както подобава, като също така подмениха и старите водомери. Отпадъците от ремонтната дейност извозиха, без да оставят и следа от мръсотията, която бе направена при тази смяна на щрангове.

Всички съкооператори останаха изключително доволни както от извършената услуга по смяна на щрангове, така и от качеството на водата, която започна да тече след нея.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here