Пелетите за огрев са най-евтиното гориво като изключим отоплението на газ. Предимството е на гранулите, тъй като няма газификация навсякъде за да може да се ползва масово за отопление.

Ползването на пелетните котли позволява на собственика да не се ангажира постоянно в поддръжка на отоплението в дома си. Всички етапи на процеса горене са автоматизирани. Трябва само да се следи за наличните гранули в бункера.

Ползването на качествени пелети за огрев е съпроводено с отделянето на незначително количество пепел, което позволява да се чисти котела през голям период от време.

Зададената температура се саморегулира. Ако трябва да се повиши температурата, осъществява се автоматично запалване на постъпващия материал.

Отделяните горещи газове се вдигат по системата тръби, нагрява се водата, която циркулира по отоплителната система на жилището. Излишните газове се отделят през тръба.

Голямото производство на пелети осигурява редовно снабдяване на търговската мрежа. Това дава възможност потребителите да не се презапасяват. Собствениците не се ангажират с място за съхранение на големи количества. Все пак трябва да се осигури сухо помещение за гранулите. Влагата може да ги разруши. При ползването на такива набъбнали от влагата гранули се налага по-често да се чисти котела.
Конструкцията на пелетните котли е залог за поразително високия КПД ( 85 %).

Много е приятно да живееш в дом, който се отоплява с дърва. Мирисът на горящите дърва е не сравним с каквито и да е натурални аромати – той оказва благоприятно влияние на здравето и общото настроение на човека. Но за поддържането на такава камина е необходимо много време: зареждане с дърва, чистене на пепел след изгаряне на дървата. За това мечтата на всеки собственик е да има автоматизирана камина, която не изисква ежечасно внимание.

Камините, ползващи за гориво пелетите, удовлетворяват желанието на заетите собственици. Отопленито с гранули не замърсява околната среда. Камините за отопление с дървени гранули имат вграден резервоар за горивото, който автоматично го подава в камерата за горене. Продължителността на работа на камината е в пропорционална зависимост от обема на резервоара, където са пелетите.

Камините са направени в съвременен дизайн и прекрасно се вписват във всеки дизайн на съвременния дом.

Такава камина ще осигури за вашия дом удобно, практично, икономично, стилно съвременно устройство за отопление.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here