Основните клиенти на компанията за производство на алуминиеви джанти ще бъдат представители на търговия на дребно, то за да се създаде постоянна клиентска база трябва да се въведе програма за лоялност на клиентите. Доставчиците трябва да предлагат отстъпка, за да си запазят и увеличат клиентите.

Трябва да се включат в рекламите на компаниите, свързани с автомобили – автосалони, автосервизи, автомагазини. Техните печатни брошури трябва да присъстват в склада и да се прикрепят към всяка произведена партида стоки. Подобно на това, брошурите на дисковата работилница трябва да се разпространяват сред клиентите на други организации.

Друг начин за популяризиране на информация за алуминиевите джанти, които произвежда фирмата, и изграждане на клиентска база е да участвате в многобройните автомобилни изложения, където компаниите демонстрират своите продукти. Разбира се, нищо не насърчава една компания като нейната положителна репутация. Това се формира основно от предлагането на качествени продукти. Ето защо от първостепенно значение е качеството на продукцията.

Фажен фактор за разширяване на пазарите е рекламата. За да се направи добра реклама на бизнеса, качествено презентиране на предлаганите продукти е необходимо да се заделят определени финансови средства. Съответно всяка реклама трябва да бъде съобразена със заделения за целта бюджет.

При наличие на достатъчно средства отличен вариант е създаване и излъчване на реклама за алуминиеви джанти по телевизията и радиото. При това трябва да се разчита на канали, които имат голям обхват и такива със специализирани за конкретна аудитория – местни канали и канали за автомобилисти.

При ограничен бюджет трябва да се възползвате за разпространение на информацията в различни вестници и списания за автомобилисти, а така също и в съществуващи сайтове. Може да поръчате реклама и в сайтовете за обяви и в интернет на различни рекламни места.

Най-важноо е независимо с какъв бюджет разполагате задължително да направите свой сайт, който ще отразява вашата дейност, контактите с вас, информация за предлаганите продукти, каталог с алуминиеви джанти, които предлагате, цена на продуктите и услугите. Сайтът трябва да бъде оптимизиран, така че за определени заявки за търсене да се намира в горните редове на търсачките.

В интернет ще намерите много материали, фирми, компании, които могат да ви съдействат за нови клиенти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here