Лято е, край морето е страхотно, но в един момент човек започва да се оглежда за някой подходящ ресторант Варна, където да се настани удобно и да се нахрани. И тук веднага изниква въпросът възможно ли да познаем още от пръв поглед дали ресторантът, в който възнамеряваме да се настаним, е добър или има голяма вероятност да останем разочаровани. Оказва се, че да. Според специалистите, един добър ресторант може да се разпознае още от прага, а някой са на мнение, че дори и по-рано, само като му хвърлим бегъл поглед отдалеч.

Как става това, сега ще се разберем. Преди това обаче, е добре да се вметне, че всеки човек има собствено разбиране за това какво е добро или лошо. Затова нека тези съвети биват разглеждани единствено като насоки и всеки сам да си направи съответните изводи за себе си.

Първото нещо, което може веднага да ни насочи към класата на ресторанта е неговото име. Колкото по-просто е то, толкова по-добре това говори за заведението. Обикновено се счита, че претенциозното име е признак за лошото въображение на собствениците и не говори добре за техния вкус. Ако срещнете твърде помпозни наименования, най-често можете да очаквате високи надценки и скъпотия, вместо добра храна и обслужване, каквито са всъщност най-важните предимства на всяко заведение за хранене.

Вторият критерий за бърза оценка е коефициентът на заетост на местата. Това също е много показателно. Ако заведението е пълно с хора, няма как да не предположим, че те има защо да се тълпят там, при положение, че ресторанти във Варна не липсват. Разбира се, добре би било тази преценка да бъде направена по време на най-пиковите часове, които са обикновено на обяд и вечер след 18 ч. И обратно – ако заведението е празно, а вътре се вижда само персонала на сладка раздумка, това е категорично предупреждение, че не е препоръчително и вие да го посещавате.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here