Праг на врата – това е най-ниската част на касата, осигуряваща плътно затваряне чрез плътно прилепване на платното към касата по цялата обиколка.

Прагове за интериорните врати са подходящи в редица случаи.

Когато за вас е важна звукоизолацията – закритото разстояние под изделието създава допълнително препятствие за външните шумове. При това касата задължително трябва да има уплътнител.

Има различна височина между различните подови настилки и вие искате да замаскирате това.

По правило прага може да е над пода с 2 – 3 см, разликата между височината на пода в двете стаи става незабележима.

Освен това прагът осигурява хармоничен преход между различните подови покрития.

Вие имате нужда от добра топлоизолация, с прага я постигате. Той задържа топлината в помещението. В жилището това е необходимо преди всичко за банята.

Праговете на интериорните врати имат и някои минуси.

Създават неудобство при преминаване, освен това могат да създадат допълнителна опасност за хората, най-напред за децата, тъй като вероятност да се спънат в прага и да паднат има винаги.

Не винаги този елемент на пода изглежда красиво. Освен това, в зависимост от качеството на материала прага бързо се напуква и става неприятен за гледане.

Прагът е подходящ за интериорните врати за баня. Има добро решение, което съчетава всички плюсове в себе си и изключва минусите, това е автоматичния праг.

Автоматичният праг се врязва в най-долния край на платното. При затворено състояние той се спуска на пода, опира в мек уплътнител и по този начин закрива разстоянието между пода и конструкцията.

В резултат се получава подово покритие без праг, при това осигурена звуко- и топлоизолация на помещението.

С праг или без праг, вие ще решите в зависимост от конкретните ваши условия, важно е правилно да си изберете интериорните врати, от които имате нужда.

Изборът на интериорните врати зависи от няколко фактора – материала, от който са направени и покритието, размера, устройството на затварящия механизъм, цвета и външните критерии на вашето помещение, които в съвкупност определят ценовата категория на различните изделия.

Към избора подходете внимателно, а ако имате трудности по този въпрос, може да се обърнете към консултантите на съответната фирма и онлайн магазин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here