Хоризонталните щори са намерили най-широко приложение. Те са не само защита от слънчевите лъчи, но и начин за декориране на прозореца и допълване на интериора. Предлагат се алуминиеви, дървени и бамбукови модели. Конструкцията се монтира на прозореца. Има възможност да се монтират на всяко крило, което не създава проблем при отварянето му. Може да се монтират и между стъклата, когато дограмата е от двойни дървени прозорци.

Контролиране потока на светлината става със завъртане на ламелите около своята ос. Не изгарят и не пожълтяват от слънчевите лъчи, а грижите за тях са съвсем опростени. Алуминиевите ламели се почистват лесно от праха. Много добро приложение намират в помещения с повишена влажност на въздуха, защото не се поддават на влиянието на влагата. В такива места е невъзможно да се ползват конструкции от естествени материали.

Напоследък се завиши търсенето на дървени хоризонтални щори, защото те са практични, красиви и оригинални. Много добре подхождат на екостил в интериора. Предлагат се в различни цветове – светъл чам, череша, махагон, венге, орех. Изработват се само от естествен материал.

Хоризонталните щори се използват много добре при дограма от PVC и алуминий. Това се дължи преди всичко на техните предимства и опростеното ползване. Могат да се поставят в помещение с всякакъв интериор. Така, например, те много често са предпочитани за офиси. Основната цел на ползването им е защита от слънчевата светлина и от отблясъците на компютърните екрани и телевизорите. Освен това тези преспособления отлично защитават от нежелани погледи, което е особено важно за работата в офиса.

Сега такива слънцезащитни системи се предлагат в голямо разнообразие. На пазара могат да се открият хоризонтални щори в различни цветове, структура и различни дизайнерски решения. Изработват се от различни материали – тъкани, дървесина, пластмаса, алуниний. Благодарение на това голямо изобилие, тези приспособления могат да се използват не само за прозорци и балкони, но могат да бъдат и качествена преграда и за зониране на помещението.

Да се закупят хоризонтални щори е възможно от много търговски и производствени фирми. За да направите правилния избор разгледайте сайтовете на фирми, занимаващи се с всичко необходимо за защитата на дома.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here