На всеки се е случвало да плати голяма сметка и да остане с жълти стотинки до края на месеца. Друг пък се налага спешно да плати разходите за болнично лечение на свой близък. Трети е поканен на сватба и трябва да купи подарък, който няма как да бъде евтин. Каквато и да е причината, решението е да кандидатстваме в компания за бързи кредити. Това е удобен вариант да разполагате навреме със сумата, да успеете да решите възникналия проблем и накрая безболезнено, на вноски или наведнъж да си платите задължението. Дотук всичко звучи лесно като детска игра. Ако не сме внимателни, обаче, можем да си навлечем много неприятности. Да започнем от начало.

От няколко години насам със закон беше решено на какви условия трябва да отговарят компаниите, предлагащи бързи кредити. Списъкът с лицензираните фирми е вече на страницата на БНБ. Така че, не пренебрегвайте опасността да попаднете на нелицензирана фирма, която работи извън закона, тя е съвсем реална. За да не ви се случи това, проверете дали избраната от вас компания е включена в списъка на лицензираните небанкови финансови институции.

Всяка подобна компания има свой сайт, на който са представени продуктите, които предлага. Прочетете написаното. Няма да сгрешите. Възможно е да има допълнителни условия, за които не е споменато на заглавната, рекламна страница, а да са описани в следващите свързани страници. Не бързайте, правите избор как да решите проблема си, а не как да си навлечете нови проблеми.

Много от страниците имат възможност и за онлайн чат. Това ви дава възможност да задавате въпроси и да получавате моментален отговор. Питайте за всичко, което не ви е понятно. Затова е направена тази опция. Да може клиента да си изясни максимално проблемните моменти и да избере правилния продукт. Ако ви е посетил кредитен консултант, питайте него за документите, за сумите по вноските, за лихвите. Той е лицето на фирмата, знае какво се предлага и е компетентен да даде отговори, касаещи продуктите, които предлага.

Важен момент в избора на продукт и компания е да прецените каква сума ще можете да отделяте от месечния си бюджет за плащане на кредита. Подхождайте внимателно към този въпрос, защото всяко просрочие по вноските се отразява в централен кредитен регистър. Там се отразява цялата информация от кредитите, които плащате и на базата на тази информация банките и небанковите кредитни институции преценяват дали да ви отпуснат сумата, за която кандидатствате или да ви откажат кредита.

Ако сте редовен в плащанията, кредитните компании предоставят редица промоции, които можете да ползвате като лоялен клиент. Credirect също цени лоялните си клиенти. На страницата можете да откриете информация за новите промоции за онлайн кредити. Фирмата е специализирана в предлагането на онлайн заем до заплата и кредити без трудов договор. Парите на заем се отпускат онлайн. Кандидатстването за бърз заем е изключително лесно и бързо и ще реши почти веднага финансовото ви затруднение. Онлайн кредитът е само срещу лична карта и не изисква предоставянето на допълнителни документи.

Използването на онлайн кредити допълнително улеснява правенето на проверка на фирмата за бързи кредити.

На сайтовете на кредитните компании има посочени телефони за контакт. Можете да позвъните във времето, което е посочено там като работно и да споделите със служителя какъв проблем имате и как с продуктите на компанията можете да го решите най-безболезнено. Човекът, който приема разговора е компетентен в областта на кредитирането, както и добре знае как функционират продуктите на компанията и може лесно да ви насочи към подходящия за вас. Доверете му се, тъй като той няма интерес да ви предложи кредит, който би ви затруднил при плащането. По-скоро ще намери най-изгодния за вас, за да е сигурен, че ще можете да върнете заетата от компанията сума.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here