Най-разпространеното заболяване на червата е дисбактериозата. Много фактори могат да нарушат микрофлората – небалансирано хранене, прием на антибиотици, стрес, отравяне, инфекции и много други. При поява на проблем е важно своевременно да се започне лечението, защото може да настъпят сериозни усложнения.

Най-ефективното лекарство, което може да възстанови микрофлората на червата е синбиотик. Препарата се отличава с високо съдържание на полезни микроорганизми. Това е иновативна група биопрепарати с идеално балансиран бактериален състав. Синбиотик е функционално активна хранителна добавка, съдържаща пробиотик и пребиотик. Балансираната комбинация на полезните микроорганизми засилва обменните процеси и функциите на всички органи.

Намаляването броя на имунните клетки създава условия за развитие на патогенни бактерии, а по-късно и за развитие на различни болести. Синбиотик активно възстановява нарушения баланс и повишава имунитета. Премахват се продуктите от разпадането при метаболизма, токсини, подобряват се храносмилателните процеси, премахва се вредното действие на антибиотиците. Приемът на този препарат не само укрепва целия организъм,но и решава много проблеми, свързани с коса, нокти, кожа и т.н.

Синбиотик е препарат, получен в резултат на рационалната комбинация на пробиотик и пребиотик. Има редица показания, при които се налага приемането му. Някои от тях са: повишено кръвно налягане, нарушен обмен на веществата, повишено ниво на холестерола, дисбактериоза, вирусни и инфекциозни болести, чернодробни заболявания, болести на стомашно-чревния тракт, алергии, за подобряване състоянието на косата и кожата и редица други състояния на организма.

При дисбатериоза е много важно да се вземат едновременно пробиотик и пребиотик. Пробиотикът при попадане в стомашно-чревния тракт започва да нормализира микрофлората, като потиска патогенните бактерии. Обаче полезните бактерии, които се съдържат в пробиотика започват бързо да умират. Микроорганизмите започват активно да се размножават само при прием на пребиотик.

Синбиотик съдържа едновременно двете хранителни добавки. При попадане в стомашно-чревния тракт не само нормализира качествения състав на микрофлората, но и променя рН на средата в кисела и това увеличава активността на полезните бактерии.

Хранителните добавки са доказали своите предимства. Те не предизвикват странични действия и показания при лечението на различните възрастови групи. Препоръчат се и за бременни жени за привеждане в норма на чревната микрофлора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here