Подмяната на щрангове е едно от най-важните неща, които можете да направите за дома си. Това е така, защото корозията е съсипала старите метални тръби, което води до съответните проблеми. Тръбите задържат повече отпадъци, като това води до влошеното качество на водата. Естествено, щранговете могат да доведат до течове и дори наводнения в жилището.

Една от причините да извършите смяна на щрангове в дома ви е, че по този начин ще разрешите проблема със запушените канализационни тръби. В същото време разхода на топла вода ще спадне, а водата ще бъде далеч по-чиста. За да се случат всички тези добри неща, трябва да гласувате доверие на добра фирма за ВиК услуги, която да извърши нужния ремонт.

Това, което е нужно да знаете е, че процедурата по смяна на щрангове се води за общ ремонт, който налага инвестиция от всички съкооператори в дадената сграда. За съжаление понякога се получават междусъседски спорове заради несъгласието на част от хората да вложат пари за нови хоризонтални и вертикални тръби. Тук решението е да смените щранговете само във вашия апартамент, но за целта ще се наложи временно прекъсване на водата на сградата.

Ако се извършва частична смяна на щрангове, трябва да уведомите домоуправителя, както и съседите живущи над и под вас. Последното се прави, с цел да се осъществи правилната връзка на новите тръби отгоре и отдолу. Самият ремонт няма да трае дълго, но докато работата тече, то останалите хора в сградата няма да разполагат с вода за определено време.

В обобщение
По всяка вероятност щом четете тази статия, имате интерес към смяна на щрангове. Инициативата да подмените старите тръби е правилна и това е инвестиция, която си заслужава да направите за бъдещето на вашия дом. Не отлагайте този важен ремонт, за да почувствате повече комфорт в къщи и най-накрая да се отървете от страховете, свързани с течове и наводнения.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here