цвят за плочките в банята

Всички сме запознати, че при ремонт на банята трябва да се решат много неща. Избираме обзавеждане – мебели, вана, душ, смесител, плочки, гранитогрес и прочие. Разбира се, искаме всичко да е в тон. Постигането на хармония между отделните елементи в това помещение, помага да се отпуснем и да пълноценно да релаксираме в него.

Няма две мнения по въпроса, че цветовете са ключови за насладата на окото. Поради тази причина в статията ще разгледаме 3 чудесни идеи за цветове на вашите нови плочките в банята, защото именно чрез тях се внася основния тон.

Син цвят

Плочките за баня във всички нюанси на синьото са приемливи и дори желателни за онези от нас, които намират така жадуваното спокойствие във водата. Този цвят е най-естественият, на който можем да се спрем, защото е олицетворение на природата – океана, морето, небето и т.н. светлите тонове са за предпочитане. Според интериорните дизайнери синьото пречиства и обновява.
На пазара могат да се намерят фаянсови плочки за стените, които да задоволят изискванията и на най-капризния човек.

Добра идея е да обмислим и някои комбинации. Удачни би било да съчетаем бяло с оранжево, синьо, светлозелено, жълто и прочие.

Златист цвят

Плочките за баня в златист цвят са перфектният начин да позволим на лукса да влезе в дома ни. Можем с лекото да изберем и останалата част от обзавеждането в същия нюанс, за да има баланс. Всичко трябва да бъде с мярка обаче, за да не стане твърде натрапчиво и претенциозно.
Със сигурност, тази царственост и нотка на аристократичност няма да получим чрез който и да е друг нюанс на плочките в банята си. Благодарение на тях с лекота ще се чувстваме като благородници в собственото си жилище.

Бял цвят

Плочките за баня в бяло са неутрални и ненатрапчиви за сетивата. Дизайнерите ги препоръчват за малки помещения, тъй като ги правят да изглеждат по-просторни. Разчупеност лесно може да се внесе посредством завеса или шкафчета в различен цвят.
Както споменахме и по-горе бялото лесно се комбинира с всякакви разцветки, което го прави единствено по рода си. Правилният подбор на плочки в банята ще ни помогне да внесем уют и красота във всекидневието си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here