Тоскана - Италия

Въпреки напълно вярното твърдение, че целта на почивката в Италия е да задоволи шопинг желанията на всяка уважаваща себе си дама и като цяло всички нейни желания, ние сме сигурни, че можем да ви покажем места, в които несъмнено и мъжете биха се влюбили. Така както всеки ден голям процент българи си организират екскурзия в Дубай, така и Италия е посещавана от множество нашенци, решили този път да се откажат от почивка в България.

Едва ли има някой, който да не е ходил на екскурзия в Италия и по-точно на почивка в южната част при Адриатическо море, който е истинска наслада за окото благодарение на голямото разнообразие от цветя и дървета. Друг, също толкова шарен италиански остров е Бурано, който е известен в цял свят като “най-шарения остров в цяло Адриатическо море”, но не заради цветята или палмите, а благодарение на сградите, които са боядисани във всички ярки цветове на дъгата. Те без съмнение са в огромен контраст със едноцветните мрачно бежови сгради, които могат да се видят при организирана екскурзия в някой италиански мегаполис. Това е точното място за всеки, който има някакви проблеми или просто е в лошо настроение, тъй като навсякъде се усеща радост, позитивизъм и щастие. Е, какво повече му трябва на човек?

Известни журналисти и писатели описват езерото Лаго ди Комо, което се намира в Ломбардия като несравнимо и приказно място на земята със свота богата красота. Това райско кътче често бива сравнявано от туристи, които са ходили на почивка в Тайланд с неговите екзотични и далечни езерца. Лаго ди Комо е истинско държавно бижу, където човек може да се наслаждава на чистата синя вода, идеално поддържаната градина с безброй цветя, дървета, храсти и растителни фигури около него, кокетното мостче, както и малките приказни оранжеви вили със сини капаци на прозорците, които се намират в непосредствена близост до самото езеро.

Възхитително прекрасното градче Спело се намира в италианската провинция Перуджа и изглежда сякаш е излязло от платно на известен художник. Тесните му криволичещи улички наподобяват тези, по които се разхождат туристите на екскурзия в Италия, където и да отидете, като навсякъде по стените има десетки ароматни цветя.

Тоскана е друга любима за чужденците дестинация при избор на организирана екскурзия в Италия. Северозападната част на Италия е пищна, красива и много зелена почти през цялата година. Освен да се възхитите на красивата природа в близост има десетки културно-исторически обекта. Не изпускайте да разгледате Наклонената кула в Пиза, Флоренция, Падуа, малкото градче Лука, крепостта Волтера и множество други красоти.

Ако вече сте се запалили да посетите което и да е кътче от Апенините, вижте всички варианти за актуални екскурзии в Италия – http://www.doris-bg.com/почивки-в-италия

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here