адвокат по застрахователно право след ПТП

Необходимостта от ползването на услугите на адвокат застрахователно право могат да възникват по няколко причини.

Eдни от най-честите са онези, които са свързани с отказ за изплащане на обезщетение в случай, че сте претърпели пътен инцидент. Важно е тук да се отбележи, че по време на досъдебното производство се изяснява вината на причинителя на автомобилната катастрофа и ако има дори най-малко съмнение, че вината е ваша то определено няма да ви бъде отсъдено обезщетение в максимален размер.

Затова имате нужда от застрахователен адвокат, който да защити вашата позиция и претенция по отношение на нанесените ви травми, страдание или смърт на близък човек, причинени в следствие на ПТП

Консултацията, която обикновено ще направи един адвокат по застрахователно право е безплатна, но ако все пак решите да го наемете да защитава правото ви на обезщетение то следва да му заплатите съответния хонорар. Много хора смятат, че да наемеш застрахователен адвокат е изключително скъпа услуга. Всъщност ако трябва да бъдем конкретни ще обясним на онези, които все още се чудят дали да ползват такива юридически услуги, че цената на адвокатската услуга зависи от сложността на казуса, способите, които ще бъдат приложени за неговото изясняване както и неговата продължителност. Повече може да научите тук https://ies.bg/

застрахователно право адвокат

Ако адвокатът по застрахователно право успее да постигне споразумение със застрахователя, при което да бъде изплатено желаното обезщетение то едва ли цената за адвокатски хонорар ще бъде, кой знае колко висока. Разбира се, ако се стигне до съд то вече нещата ще бъдат в по-големи размери, но е въпрос на договорки и постигане на една разумна оферта за предоставената услуга. Не е тайна обаче, че има и доста недобросъвестни юристи в бранша, които изискват доста висок процент като хонорар, който е на база размер на претенцията.

А ролята на юристите, които са специализирани в предоставянето на услуги по изложените по-горе въпроси е наистина голяма. За да си спестите излишни главоболия и да получите онова, което ви се полага по право е най-добре да поверите възникналите проблеми, вследствие на авто произшествие на адвокат застрахователно право.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here